Korte geschiedenis

In het jaar 1920 is het allemaal begonnen. Hein Petersen, uit Denemarken afkomstig, en initiatiefnemer van het bedrijf, maakte als eerste de Spierolie voor de atleten van de Olympische Spelen in Antwerpen. Daarna volgden een reeks van huidverzorgingsproducten op basis van geneeskrachtige planten. Na vele jaren in Zaandam gevestigd te zijn geweest, verhuisde het bedrijf naar de Achterhoek en werd één van de eerste postorderbedrijfjes. Vanaf dat moment bestellen klanten uit alle delen van Nederland deze bijzondere producten.
In 1986 overleed Hein Petersen en werd het bedrijf op dezelfde locatie voortgezet door Jeroen Ruijter, natuurgeneeskundige en acupuncturist.

Jeroen heeft gestudeerd aan de Heilpraktikerfachschule in München (1975) en behaalde het bachelors diploma voor acupunctuur aan het International College of Oriental Medicine in Baarn (1980). Voorts was hij mede-oprichter van de Nederlandse Academie voor Natuurgeneeskunde waar hij acht jaar docent was in het vak fytotherapie. Daarnaast is hij gespecialiseerd op het gebied van de gynaecologie, dermatologie (huidaandoeningen) en reumatologie (gewrichts-, spieraandoeningen en artrose).

De lange traditie en zijn ruim veertigjarige ervaring als praktizerend natuurgeneeskundige en acupuncturist, gecombineerd met de brede kennis van medicinale planten, heeft tot resultaat een exclusief assortiment van huidverzorgingsproducten van geneeskrachtige planten.
Het merendeel van de planten is biologisch geteeld, zonder chemisch synthetische bestrijdingsmiddelen. Zelf vervaardigde compost is de enige toevoeging die is gebruikt. De planten zijn bij voorkeur vers verwerkt waardoor de geneeskrachtige werking behouden blijft.
Na toepassing van bijzondere extractiemethoden zijn de plantaardige stoffen beschikbaar voor verwerking in de verschillende crèmes, zalven en oliën, enz. Andere grondstoffen zoals plantenoliën en wassoorten zijn waar mogelijk van biologische kwaliteit. Synthetische of dierlijke parfums worden niet gebruikt, uitsluitend essentiële of etherische oliën en plantenextracten voor het verkrijgen van een verfijnde geur. De puur plantaardige essentiële of etherische oliën van bloemen, kruiden en boomsoorten hebben bovendien een helende werking op lichaam en geest.